FőoldalRólunk
Cégünkről

„A bútor, ami veled nő…”

Cégünk tulajdonosai évtizedek óta foglalkoznak játékkal, gyerekekkel nem csupán otthoni környezetben, hanem hivatásszerűen is. A vállalkozás 100% magyar, családi tulajdonban van, mely pozitívumai üzleti folyamatain is egyértelműen felismerhetőek.

Egy igazán friss, fiatalos, változatos gyerek-, és ifjúsági bútor megtervezése és hazai gyártása volt a célunk, amellyel lehetővé tesszük, hogy a mai magyar gyerekbútor kínálatban elérhető áron, minőségi, designtermékekhez jussanak a vásárlók.

A tervező kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a meglévő gyerekbútorok formáján, színvilágán, használhatóságán túl valami újat, merészet hozzon a gyerekbútor piacra.

A tervezés során a változtathatóságot, a funkcionalitást, a biztonságot és a formát tartottuk szem előtt. Az egyes bútorcsaládok úgy lettek megalkotva, hogy azok csecsemő kortól egészen serdülő korig a gyermek élete részévé váljon és ne kelljen 4-5 évente lecserélni azt. Az egyes bútorok a gyermek növekedésével együtt változtathatóak, úgy, hogy kielégítsék a gyermek igényeit, valamint alkalmazkodnak az életkori sajátosságokhoz, mely más és más életkorban eltérőek. A mobilitással, az egyes elemek (pl. fogantyúk) lecserélésével, megváltoztatásával egy teljesen más gyerekszobát kialakítására van lehet?ség.

Egy szülő életében gyermeke biztonsága mindennél fontosabb, a bútoraink tervezésénél ez elsődleges szempont volt. Mindegyik családunk egyes elemei fióktompítókkal és ajtó behúzókkal vannak felszerelve, hogy megvédjük a gyermekeket a sérüléstől.  Cégünk számos egyéb más biztonsági eszközt kínál.

A cégcsoporthoz tartozó Fair Play Játékbolt,  2003. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapesten azzal a céllal, hogy a magas minőségű, különleges fa- és fejlesztő játékok mindenki számára elérhetőek legyenek. Az eddig eltelt évek bizonyították, hogy egyre több szülő szeretné gyermekeit megfelelő játékeszközökkel játékosan fejleszteni. Játékkínálatunk a gyermekek korai fejlődési szakaszától az egészen komoly logikai gondolkodást igénylő játékokig terjed és széles skáláját nyújtja a fejlesztő játékoknak.

A tervez?

Kismarty-Lechner Balázs ötvösként és grafikusként is diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetemen (MOME). Több éven át dolgozott nemzetközi reklámcégeknél, mint art director és kreatívigazgató - számos sikerrel-, de most szabadabb alkotásra, maradandóbb értékteremtésre vágyott. Úgy érzi, hogy a családi felmenők öröksége felelősséget ró rá. (Lechner Ödön a 19. századi magyar szecessziós építészet máig világhírű úttörője volt.) Kismarty-Lechner a saját eszközeivel kíván hozzáadni az elődei által teremtett szellemi értékekhez.

Balázs mindezidáig nem foglalkozott bútortervezéssel, valószínűleg ennek köszönhetően, nem a megszokott bútor -stílusjegyeket, színeket, formákat vetette papírra, hanem egy új, nem a szokványos látásmódra támaszkodva alkotta meg bútorainkat.  Formatervezése, különös gondossága, frissessége adta a Playonak ezt az egyedi formáját…

A gyár

A hazai gyártású bútorok Magyarország egyik legkiválóbb asztalos üzemében készülnek, ahol több, mint 4500 m2 -en a legkorszerűbb számítógépvezérlésű, CNC-, lapszabász, felületkezelő, élfóliázó gépekkel a legjobb minőséget tudjuk garantálni bútorainknak. Munkatársaink és faipari szakmérnökeink odafigyelése és szakértelme biztosítják a Playo bútorok állandó, magas minőségét.


Filozófiánk

A gyermek számára a környezet, ahol felnő kellő inspirációra kell, hogy ösztönözze. A modern formák, a megfelelő színek ezt támogatják.
E filozófia alapján alakítottuk ki honlapunkon is megtalálható, minden korhoz értékes segítséget nyújtó kínálatot, mely végigkíséri a gyermekeket a babakortól a serdülőkorig.